چرا باید بخوابیم ؟

زمان مطالعه 6 دقیقه.

خواب! ممکنه شما هم مثل من در مورد چرا باید بخوابیم چرا باید بخوابیم سرچ هایی کرده باشید اما من سعی کردم انچه میدانم را کمی عمیق تر کنم و آن را نیز با شما در اشتراک بگذارم البته این اشتراک گذاری ار قبل در تقویم محتوا من مشخص شده بود و هم چنین این که در مسیر های یادگیری ام نیز به آن اشاره کردم .

شاید همه ما به این که چرا باید چرا باید بخوابیم فکر میکنیم بگوییم، خواب دیگر نیاز به دونستن نداره می خوابیم و تمام اما این سوال ساده که چرا باید بخوابیم مهمه ؟!

در آغاز نوشتن فکر میکردم حتما باید در مورد چیز های خیلی عجیب بنویسیم یا در شروع کنیم به کار های خیلی خفن. اما حقیقتا یک ربع در مورد این موضوع که آیا باید در مورد خواب نوشت و دونست فکر کردم و بعد به این نتیجه رسیدم به طور متوسط یک سوم عمر رو خواب هستیم. یعنی بطور متوسط 24 سال خواب تشریف داریم 🙂

البته اگر اون دو بخش دیگر از زندگی را خواب نباشیم و خوش شانس باشیم میتوانیم بگوییم که اون دو بخش با این بخش از زندگی ما به هم پیوند خورده و هر یک روی دیگری تاثیر میگذارد. بطوری که اگر خواب ما خوب باشد راندمان و بهره وری ما در بخش بیداری نیز افزایش پیدا میکند .

 

چرا میخوابیم

قبل از این که در مورد چرا باید بخوابیم شروع کنم پیشنهاد میکنم ویدو زیر رو از بچه های ویدئوآل در مورد خوابیدن تماشا کنید که اطلاعات با ارزش تری نسبت به سایر ویدو هایی که مشاهده کردم در اختیار میزاره.

 

 

 

کمبود-خواب-روی-بدن
تاثیر کمبود خواب روی بدن – منبع : مجله خواب داتیس

من مقداری ریشه این مورد رو بیشتر دنبال کردم و به چند سخنرانی تد رسیدم که در مورد همین آدنوزین توضیح میده البته اگر خودتون بخاین میتونید اینجا در موردش بیشتر بدونید اما من در همین جا نیز خلاصه ای از آن خواهم نوشت .

در این ویدو تد اقای Jeff Iliff که متخصص علوم مغز و اعصاب (neuroscientist) بیان میکند که مغز ما شبیه یک خونه هست و اصلا از کار نمی افته در واقع مغز ما  در طول روز ترشحات خودشو که به زباله تشبیه کرد در خودش نگه میداره و شب هنگام که ما خاب هستیم به جای وجود غدد لنفاوی با یک مایه به نام cfs شروع به جمع اوری این پسماند ها میکنه . و در واقع مغز ما در طول شب در زمانی که ما در رویا هستیم خودشو رو باز تر میکنه و این حالت باعث میشه جریان های مایع cfs شروع به جمع اوری و خارج کردن این پسماند ها و دفعشون از طریق سایر نقاط بدن کنه .

در واقع مثال ایشون در مورد خانه خیلی زیباست که سعی کردم کمی ساده ترش کنم . فرض کنیم همه ما دنبال این باشیم که خونه تمیز تر داشته باشیم ( مغز با راندمان بالا تر ) بنابر این نیاز هست که تمام زباله های خونه خودمون رو بیرون بریزیم و حتی تیکه ای از آن زباله ها نباشد . و این بیرون ریختن یعنی نظافت منزل پس اگر خوب بخابیم یعنی خوب مغز ما نظافت پیدا کرده و همچین مهمونا ( دیتا ها ) که وارد خونه میشن نگران وجود زباله های قدیمی نیستن که  هنوز تخلیه نشدن .

و این جاست که موضوع جالب تر هم میشه به این دلیل که برخی از کارشناس ها میانگین ساعت خواب برای هر کس رو درست نمیدونن برخی هاشون از یک محدوده زمانی مشخص و برخی هم با توجه به معیار های مختلفی از جمله ( مقدار و نوع فعالیت و …. ) برای ایجاد یک زمان خواب مناسب پیشنهاد میدهند .

اما اگر به همین مثال خونه توجه کنیم، میتوانیم حداقل بدانیم که چه مقدار در خانه ما امروز فعالیت شده ( البته منظور از روز اکثر اغلب فعالیت های روزانه ماست ) که بتوانیم زمان و کیفت مناسب با خودمان را برای تمیز کاری اختصاص دهیم .

 

ساعت های پیش بینی شده برای خواب
منبع عکس سایت نمناک- ساعات خوابی که برخی از دانشمندان بر روی آن نظر دارند .

 

در خواب چه اتفاقی برایمان می افتد ؟

موضوع بعدی در چرا باید بخوابیم ، روند خواب است شاید برای شما هم سوال باشید که  وقتی میخوابیم چه اتفاقی در بدن ما می افتد.

پیشنهاد میکنم برای متوجه شدن کامل این موضوع این ویدو تد رو از dan gartenberg که یک دانشمند حوزه خواب ( Sleep scientist) دست ندید البته که اگر حوصله آن را ندارید در پایین تر نیز خلاصه توضیح خواهم داد.

همان طور که اقای دن گارتنبرگ در فیلم بالا گفت خواب ما در سطح های زیر است :

مرحله اول خواب حالتی است چرت‌آلود و آرام، بین خواب و بیداری. در این مرحله نفس آهسته می‌شود، ماهیچه ها شل می‌شوند و ضربان قلب آرام تر می‌شود.

مرحله دوم، خواب مقداری عمیق‌تر است ،شایداحساس کنید هنوز بیدارید، اما بدون شک خوابید و نمی‌دانید.

مرحله سوم، خواب عمیق است. وقتی خواب انسان وارد این مرحله شد، بیدار شدن سخت می شود، چون فعالیت بدن بسیار کاهش می یابد. در مرحله دوم و سوم معمولا خواب نمی‌بینیم.

کمی بعد از مرحله سه، دوباره به مدت کوتاهی  به مرحله دو برمی‌گردیم و سپس وارد مرحله رؤیا یا خواب دیدن می‌شویم. به این مرحله آر.ای.ام (REM) نیز می‌گویند، که حروف اول عبارت “حرکت سریع چشم” است. در این مرحله است که خواب می‌بینیم.

 

و در نهایت تقریبا چرخه خواب ما به صورت زیر خواهد بود :

 

خواب-شبانه
منبع عکس : مجله خواب داتیس

آنچه که جالب است همین موضوع چرخه خواب است که در ساعتی از شبانه روز بیدار میشویم و یک سیکل دو ساعته را تکرارمیکنیم . ایده اصلی که هنوز تست نکردم این است که اگر واقعا ما برامون سخته بیدار بشیم شاید بد موقع به خواب میریم و بد موقع هم از مرحله ای از خواب بیدار میشویم !

ساعتی را فرض کنیم که به موقع به رختخواب میرویم و همینطور ساعتی که از تشک قصد برخاستن داریم ایا اصلا حواسمان به این موردهست که کی میخوابیم و کی باید آلارم ساعت برای یک زمان خوب برای بیدار شدن کوک کنیم ؟ نظرم این کار ارزش امتحان کردن را دارد و در آینده نیز خودم به صورت کامنت نتیجه ای را خواهم نوشت .

بعد از سرچ های متنوعی در مورد خواب که عموما یک شکل بود به نظرم آمد این اینفوگرافی در مورد انواع سیکل های خواب جالب باشد که در آن به بررسی انواع روش های خواب میپردازد.

 

اینفوگرافی چرا باید بخوابیمدر پایان خوشحالم توانستم که در مورد چرایی خابیدن ، فعل و انفعال ، اتفاقاتی که در مورد خواب برایمان رخ میدهد مطلبی آماده کنم که به سوالات در بخش تقویم محتوا پاسخ دهد .

برای شاختم به صفحه درباره من و در صورت ارتباط به صفحه تماس با من مراجعه کنید.

2 دیدگاه روشن چرا باید بخوابیم ؟

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

سایدبار کشویی

بیشتر بدانید

روند پیوستگی مطالب
در تلاشم که یادگیری های خودم را با شما به اشتراک بگذارم اگر نمیدانید مسیر یاد گیری چیست بیشتر با آن آشنا شوید
مسیر مطالب
هم چنین میتواند مسیر های یادگیری فعلی من را مشاهده کنید و با من در موارد که علاقه دارید هم مسیر شوید
تقویم محتوا
اگر برایتان جالب است از نوشته های آینده من باخبر شوید و در مواردی که دوست دارید مرا همراهی کنید.
آیا کامنت بزارم ؟
شاید سوال این باشد که آیا باید برای مطالبی که میخوانم نظر بدهم یا خیر . نظرات شما از هر مدلی ( پیشنهاد و انتقاد یا تشکر یا حتی فشردن دکمه لایک ) که باشد موجب میشود که از بینش و درک شما خواننده عزیز باخبر بشم و بتوانم بابت زمانی که شما برای خواندن مطالب کردید احساس رضایت و انرژی داشته باشم :)

تقویم نوشته ها

دی 1403
ش ی د س چ پ ج
 121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
060708091011