قبلا در مورد این که چرا باید بخوابیم صحبت کردم و فکر میکنم باید طبق تقویم محتوا در مورد این که چه عواملی رو کیفیت خواب راحت تاثیر گذار هستند بیشتر بنویسم تا کیفیت خواب را بالاتر برود .
شاید شما هم مثل من کمی درمورد کیفیت خواب راحت سرچ کرده باشید و با موضوعات کپی شده از سایت های مختلفی آشنا شده باشید که چند توصیه یا نکته رو گوش زد میکنند ( مثل غذا نخوردن قبل خواب ، ورزش نکردن سنگین ، رفتن به موقع به رخت خواب و از این جور حرف ها ) که ممکنه چند باری به گوشمون خورده باشه و یکم فراموش کرده باشیم .
البته من در این میون به چیز های عجیب تری نیز برخورد کردم که واقعا فکر نمیکردم یکی از سایت های خبری بزرگ ایرانی برای این که مخاطب بیشتری جذب کنند چینن کاری رو انجام دهند . به این چند نمونه در زیر دقت کنید تا درک کنیم منظور از کیفیت خواب راحت این موارد هم میتونه باشه ??
اما سعی کردم مواردی رو بیشتر برجسته کنم که واقعا از لحاظ کارایی بیشتر اهمیت دارد و سعی کنیم این موارد رو برای داشتن خواب راحت بهتر رعایت کنیم .
شاید این لیست از زمان بیدار شدن افراد موفق در کسب و کار برای شما جالب باشه که در صدر آن تیم کوک ( مدیر عامل اپل ) با بیدار شدن در ساعت نزدیک به 4 کمی بیشتر نظر بقیه را جلب کرده که خیلی ربطی به موضوع نداره و من صرفا اینو معرفی کردم که بیشتر علاقمه مند بشید زود بخوابید و زمان خوابمون رو مشخص کنیم . اضافه کنم که این افراد به نظرم به دلیل رسیدن به یک سبک زندگی مشخص ساعت وزمان های خاصی رو برای برنامه ریزی بهتر خودشون انتخاب کرده اند که لزوما به درد هر کسی نمیخورد .
موضوع نداشتن افکار سنگین قبل خواب مهم است چون بار ها شده شب بخوابم و صبح وقتی بیدار شوم به دلیل سنگین بودن موضوع به این فکر کنم که چرا دیشب حلش نکردم و یا وسطش خوابیدم ، البته گاهی وقت ها هم وسط خواب برای حلش بیدار و مجدد به خواب میروم که موضوع جدا واقعی هست .
یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار که در اول حرف هایم گفتم در مورد ملاتونین (melatonin) هست که با عنوان ساعت بیولوژیک بدن میشناسیم و روی خواب تاثیر میگذارد . این هورمون به بدن کمک میکند به خواب برود و در خواب بماند. روشنایی و تاریکی روی چگونگی ساخت هورمون ملاتونین در بدن تأثیر میگذارند برای همین باید سعی کنیم که در ساعات خاصی بخوابیم تا در روند ایجاد ملاتونین تاثیر بگذاریم .
و چیز دیگری که خودم تست کردم تا خیلی از دیر بیدار شدن نگرانی و عجله در خوابیدن نداشته باشم موضوع تصدیق زمان بیدار شدن است مثل :
من میخواهم ساعت مشخصی بیدار شوم و این میزان ساعت بیشتر از زمانی است که من برای شروع یک روز نیازدارم.
آماده کردن ذهن و ناخودآگاه برای استفادهی بهینه از ساعات خواب میتواند باعث بهبود کیفیت آن و در نتیجه پرانرژی شدن ما به هنگام بیدار شدن باشد.
پیشنهاد دیگر هم برای کسانی است که در اخر شب یا در طول روز به مدت زیادی با صفحه نمایش ها در ارتباط هستند و نور آبی متساعد شده از آن ها خوابشان را تحت تاثیر قرار داده است .
یک نرم افزار f.ulx که کار تنظیم رنگ برای صفحه نمایش ها و جلوگیری از آسیب به چشم خواهد شد شخصا از زمانی که از این نرم افزار استفاده میکنم دچار سردرد یا مشکلاتی درخواب نمیشوم ( مخصوصا برای زمان های طولانی که درد چشم را دور میکند ) .
کمی سرچ بیشتر هم مرا به موضوع درد ها و یا مدل خوابیدن ها رساند . که هر یک از این روش ها از ایجاد درد در ناحیه ای جلوگیری میکند و کیفت خواب را بهبود میبخشد.
در داشتن گردن درد این مدل خوابیدن پیشنهاد شده :
در داشتن رفلاکس معده نیز چنین مدل خوابیدنی پیشنهاد شده که کمترین مشکل را ایجاد کند :
برای مطالعه بیشتر این مدل های خواب به (+ )مراجعه کنید.
موارد دیگری که به نظر در مورد خواب راحت اهمیت دارد موضوع تاثیر تغذیه بر خواب و همین طور موضوع محیط خواب است که در آینده بیشتر در موردش خواهم نوشت